Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Ľ. ÁBEL: Slovenská polícia prijala opatrenia po streľbe v Mukačeve

Na archívnej snímke viceprezident Policajného zboru SR Ľubomír Ábel Foto: TASR/Pavel Neubauer

Podľa viceprezidenta Policajného zboru SR boli posilnené policajné hliadky na ochranu štátnej hranice a doplnená výzbroj policajtov.

Bratislava 13. júla (TASR) – Slovenská polícia prijala opatrenia v súvislosti so streľbou, ku ktorej došlo v sobotu (11.7.) v ukrajinskom Mukačeve neďaleko slovenských hraníc. Informoval o tom viceprezident Policajného zboru SR Ľubomír Ábel.

Ábel pre TASR uviedol, že ešte v deň incidentu boli prijaté opatrenia v súvislosti s ochranou štátnej hranice Slovenska a zaistením bezpečnosti jeho občanov. Podľa viceprezidenta boli posilnené policajné hliadky na ochranu štátnej hranice a doplnená výzbroj policajtov.

V športovom klube v Mukačeve vypukla v sobotu potýčka medzi členmi Pravého sektora a stúpencami miestneho politika a ukrajinského poslanca Myhajla Laňa, ktorý patrí medzi oponentov radikálnych nacionalistov.

Proti ozbrojencom Pravého sektora zasiahli aj ukrajinské bezpečnostné zložky, pričom vypukli ťažké boje za použitia automatických zbraní a granátometov. Pri prestrelke zahynuli dvaja členovia Pravého sektora a jeden civilista.

„Máme informácie, že osoby, ktoré sú podozrivé z tejto protiprávnej činnosti, neboli zadržané bezpečnostnými orgánmi na ukrajinskej strane a stále sa po nich pátra,“ informoval Ábel, že v sobotu prijaté opatrenia pretrvávajú.

Ábel pripomenul, že Mukačevo je zhruba 50 kilometrov od hraničných priechodov v Čiernej nad Tisou a vo Vyšnom Nemeckom. „Nevylučujeme predpoklad, že môžu byť v blízkosti štátnej hranice, ale nechcem to dramatizovať,“ priblížil.

Slovensko je podľa slov policajného viceprezidenta v neustálom kontakte s ukrajinskou stranou. „Spolupráca je vynikajúca, máme dostatok informácií a v prípade zhoršenej situácie sme pripravení reagovať, máme dostatok síl a prostriedkov, aby sme zaistili bezpečnosť občanov SR,“ doplnil Ábel.