Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Slovensko

Slovenská pošta vydala s Maltou dve známky s vinohradníckou tematikou

Slovenská pošta vydala v sobotu (24. 10.) spolu s Maltou dve poštové známky venované vinohradníctvu s názvom Vinohradníctvo na Slovensku a Vinohradníctvo na Malte. Nominálna hodnota každej známky je 1,65 eura. Motívom poštovej známky "Spoločné vydanie s Maltou: Vinohradníctvo na Malte" sú vinohrady s kamennou architektúrou sídla vinárstva Ta’Betta s kolážou vinohradníckych nožníc strihajúcich strapec hrozna. Foto: TASR - Slovenská pošta

Autorom výtvarných návrhov je Adrian Ferda.

Bratislava 26. októbra (TASR) – Slovenská pošta vydala v sobotu (24. 10.) spolu s Maltou dve poštové známky venované vinohradníctvu s názvom Vinohradníctvo na Slovensku a Vinohradníctvo na Malte. Nominálna hodnota každej známky je 1,65 eura. TASR o tom v pondelok informovala hovorkyňa pošty Iveta Dorčáková.

Obe známky vytlačila technikou ofsetu spoločnosť Tiskárna Hradištko. Na poštovej známke Spoločné vydanie s Maltou: Vinohradníctvo na Slovensku je zobrazený skalický vinohrad situovaný na svahu vrchu Vintoperk s fľašou vína Skalického rubínu medzi riadkami vinohradu.

Slovenská pošta vydala v sobotu (24. 10.) spolu s Maltou dve poštové známky venované vinohradníctvu s názvom Vinohradníctvo na Slovensku a Vinohradníctvo na Malte. Nominálna hodnota každej známky je 1,65 eura. Na poštovej známke "Spoločné vydanie s Maltou: Vinohradníctvo na Slovensku" je zobrazený skalický vinohrad situovaný na svahu vrchu Vintoperk s fľašou vína Skalického rubínu medzi riadkami vinohradu.
Foto: TASR - Slovenská pošta


Motívom poštovej známky Spoločné vydanie s Maltou: Vinohradníctvo na Malte sú vinohrady s kamennou architektúrou sídla vinárstva Ta'Betta s kolážou vinohradníckych nožníc strihajúcich strapec hrozna.

Autorom výtvarných návrhov je Adrian Ferda.