Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Slovenská pošta vydala známku s podobizňou Alexandra Dubčeka

Slovenská pošta vydala poštovú známku s podobizňou Alexandra Dubčeka (1921 - 1992). Je súčasťou emisného radu Osobnosti a má nominálnu hodnotu jedno euro. TASR o tom informovala hovorkyňa Slovenskej pošty Iveta Dorčáková. Foto: TASR - Slovenská Pošta

Motívom poštovej známky je trojštvrťový portrét mladíckeho A. Dubčeka zo 60. rokov 20. storočia, sediaceho v dobovej limuzíne Tatra 603.

Bratislava 26. novembra (TASR) – Slovenská pošta vydala poštovú známku s podobizňou Alexandra Dubčeka (1921 - 1992). Je súčasťou emisného radu Osobnosti a má nominálnu hodnotu jedno euro. TASR o tom informovala hovorkyňa Slovenskej pošty Iveta Dorčáková.

"Motívom poštovej známky je trojštvrťový portrét mladíckeho A. Dubčeka zo 60. rokov 20. storočia, sediaceho v dobovej limuzíne Tatra 603," priblížila hovorkyňa. Známku vytlačila technikou ofsetu spoločnosť Tiskárna Hradištko.

Súčasne s poštovou známkou bude vydaná obálka prvého dňa s pečiatkou FDC (z ang. First Day Contact) s dátumom 26. 11. 2021 a domicilom obce Uhrovec. "Na FDC je portrét starnúceho A. Dubčeka z 80. rokov z profilu v lineárnom, geometrickom prevedení," ozrejmila Dorčáková. Motívom FDC pečiatky je faksimile podpisu Dubčeka. Autorom výtvarného návrhu známky a FDC je Peter Augustovič.