Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Slovenská rektorská konferencia oslavuje 30. výročie od založenia

Na snímke vľavo predseda Slovenskej rektorskej konferencie Rudolf Kropil a rektor Univerzity Komenského Marek Števček počas tlačovej konferencie na tému - Financovanie vysokého školstva v akademickom roku 2022/2023, ktorá sa uskutočnila po mimoriadnom 107. zasadnutí rektoriek a rektorov slovenských vysokých škôl 20. októbra 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Na podujatí sa zúčastnil aj bývalý prezident SR Ivan Gašparovič či zástupcovia diplomatického zboru. Záštitu nad ním prevzala prezidentka SR Zuzana Čaputová.

Bratislava 2. decembra (TASR) - Slovenská rektorská konferencia (SRK) si v piatok slávnostným podujatím pripomenula 30. výročie od založenia. "Cieľom SRK od samého začiatku bola koordinácia a podpora činnosti rektorov slovenských vysokých škôl v záujme utvárania vysokoškolskej politiky," priblížil prezident SRK Rudolf Kropil.

Pripomenul, že sa musia zamerať okrem udržateľného financovania vysokého školstva aj na ďalšie témy. "Najmä na advokáciu našich požiadaviek a ich zrozumiteľné zdôvodnenie politikom a širokej verejnosti, pretože si ako spoločnosť neuvedomujeme význam a benefity, ktoré vysoké školstvo prináša," doplnil Kropil. Akadémia má podľa neho povinnosť dostať do spoločenského záujmu aj globálne témy, ako sú klimatické zmeny, digitalizácia, tretia misia či celoživotné vzdelávanie.

Na podujatí sa zúčastnil aj bývalý prezident SR Ivan Gašparovič či zástupcovia diplomatického zboru. Záštitu nad ním prevzala prezidentka SR Zuzana Čaputová.