Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Slovenská správa ciest upozorňuje na poľadovicu i hmlu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Pozor na hmly s dohľadnosťou do 200 metrov treba dávať v lokalite Dobšiná, Bertotovce, Čertovica, Fričovce, Buková, Jelšava.

Bratislava 27. novembra (TASR) - Slovenská správa ciest (SSC) upozorňuje na poľadovicu i na hmlu na viacerých úsekoch ciest. Cesty I., II. a III. triedy sú podľa nej pri zvýšenej opatrnosti zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. Píše to na svojom webe zjazdnosť.sk.

"Výskyt poľadovice je hlásený na cestách I/13 Veľký Meder - Medveďov, I/51 hranica okresov Senec/Trnava - Trnava sever, I/63 Rovinka - hranica okresov Senec/Dunajská Streda, I/67 Dedinky - Ostrá Skala (hranica okresov Rožňava/Poprad), II/502 Doľany - Trstín - Dechtice, II/503 Šamorín - Hurbanova Ves, II/506 Ňárad - Medveďov, II/510 Horné Janíky - hranica okresov Dunajská Streda/Galanta, II/561 Trstice - V. Meder, a III/2493 Červená Studňa - B. Štiavnica a cestách III. triedy v obvodoch Banská Štiavnica, Buková, Kremnica, Veľký Meder a Žiar nad Hronom," uviedla SSC.

Upozorňuje, že s poľadovicou treba rátať vzhľadom na počasie aj na ďalších úsekoch ciest, keďže ich povrch je prevažne vlhký až mokrý.

Pozor na hmly s dohľadnosťou do 200 metrov treba podľa SSC dávať v lokalite Dobšiná, Bertotovce, Čertovica, Fričovce, Buková, Jelšava.