Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Slovenská technická univerzita sa stala členom združenia CESAER

Ilustračná snímka. Foto: Ing. Marián Tedla, Ing. František Solár

CESAER je európske združenie popredných špecializovaných a komplexných univerzít vedy a techniky.

Bratislava 25. januára (TASR) - Slovenská technická univerzita (STU) v Bratislave je od januára súčasťou európskeho združenia CESAER, ktoré spája popredné špecializované a komplexné univerzity zamerané na vedu a techniku. Informuje o tom STU na svojom webe.

Univerzita vstúpila do združenia spoločne s Institut Polytechnique de Paris, Národnou technickou univerzitou v Aténach, Univerzitou Sapienza v Ríme a Univerzitou v Southamptone. "Členstvo v tomto prestížnom združení znamená pre STU nielen príležitosť na výmenu cenných informácií, ale aj možnosť vyjadriť sa pri formovaní európskych politík v oblasti vedy a výskumu," povedal rektor STU Oliver Moravčík.

CESAER je európske združenie popredných špecializovaných a komplexných univerzít vedy a techniky, ktoré presadzujú excelentnosť vo vyššom vzdelávaní, odbornej príprave, výskume a inováciách a prispievajú k realizácii otvorených znalostných spoločností. Združenie má vedecký, hospodársky, sociálny a spoločenský vplyv. Združuje takmer šesť desiatok univerzít s intenzívnym výskumom z 28 krajín. Vzdeláva viac ako milión študentov, z ktorých viac ako 180.000 (17 percent) je medzinárodných a zamestnáva vyše 88.000 akademických pracovníkov.