Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Slovenské projekty sa prebojovali do finále celoeurópskej súťaže

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ocenenia sa udeľujú v deviatich kategóriách. Medzi nimi kvalita života, ekonomika, ekológia, vzdelávanie, demokracia, digitalizácia, ľudské práva, komunita a koronakríza.

Bratislava 26. november (TASR) - Slovenské projekty sa prvýkrát objavili v celoeurópskej súťaži Innovation in Politics Awards. Zo 17 nominovaných projektov sa do finále prebojovalo šesť. Cieľom súťaže je oceniť politikov, ktorí majú odvahu robiť veci inak, sú kreatívni, a upriamiť tak pozornosť na ich inovatívny prínos. Víťazov organizátori vyhlásia 3. decembra.

"Tým, že upozorňujeme na modely a mimoriadne projekty, sa usilujeme inšpirovať ostatných, aby nasledovali ich príklad. Blahoželám šiestim finalistom zo Slovenska, ktorých vybrala medzinárodná občianska porota. Svojimi vynikajúcimi politickými projektmi sú inšpiratívnym príkladom pre ďalších politikov z celej Európy," hovorí zakladateľ a CEO Inštitútu inovatívnej politiky Edward Strasser.

Ocenenia sa udeľujú v deviatich kategóriách. Medzi nimi kvalita života, ekonomika, ekológia, vzdelávanie, demokracia, digitalizácia, ľudské práva, komunita a koronakríza. Okrem základného kritéria inovatívnosti sa na všetky nominované projekty vzťahujú aj kritériá participácie a udržateľnosti.

Porota ocenenia Innovation in Politics je každoročne zostavená z reprezentatívnej vzorky tisícky bežných európskych občanov, ktorí sa mohli do hodnotenia sami prihlásiť.