Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Slovenské univerzity a SAV podpísali memorandum s festivalom Starmus

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Uskutočnia sa tam tak prednášky svetovo uznávaných vedeckých osobností.

Bratislava 8. januára (TASR) - Zástupcovia medzinárodného festivalu Starmus podpísali memorandum o porozumení s Univerzitou Komenského (UK) v Bratislave, Vysokou školou výtvarných umení v Bratislave a Slovenskou akadémiou vied (SAV). Uskutočnia sa tam tak prednášky svetovo uznávaných vedeckých osobností. UK o tom informuje na svojom webe.

"Cieľom festivalu je inšpirovať mladú generáciu a vzbudiť v nej nadšenie pre vedu a umenie. Univerzity a vedecké inštitúcie sú miesta, kde už dnes pôsobia mladé vedecké talenty a lídri, ktorí pomôžu ľudstvu čeliť aktuálnym globálnym výzvam. Preto chceme priniesť zážitok z festivalu Starmus priamo k nim," uviedol zakladateľ festivalu Garik Israelian s tým, že pracujú na nadviazaní spolupráce s ďalšími univerzitami.

Starmus privedie na Slovensko desiatky laureátov Nobelovej ceny, astronautov programu Apollo či svetoznámych hudobníkov ako Jean-Michel Jarre a The Offspring. Konať sa bude vo viacerých slovenských mestách od 12. do 17. mája. Hlavný program sa uskutoční v Bratislave.