Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Slovensko

Slovenskí a českí žiaci si zmerajú sily v učení sa jazykov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Pilotný ročník šampionátu s WocaBee sa uskutočnil na Slovensku aj v Česku už v minulom školskom roku.

Bratislava 28. októbra (TASR) - Školy a učitelia cudzích jazykov môžu do 6. novembra prihlasovať triedy do súťaže v učení sa cudzích jazykov. Súťaž Jesenný WocaBee šampionát je určená pre žiakov všetkých ročníkov základných a stredných škôl, ktorí študujú akýkoľvek cudzí jazyk. Súťaž sa uskutoční online v aplikácii na učenie slovíčok, kritériom hodnotenia bude usilovnosť v precvičovaní si slovnej zásoby. TASR o tom informovala Jana Čikelová z WocaBee.

Triedy budú súťažiť od 9. novembra v okresných a krajských kolách, po ktorých bude nasledovať celoslovenské kolo a česko-slovenské finále. "Žiakov v súťaži nebudeme a ani nemôžeme hodnotiť podľa konkrétnych vedomostí. Hodnotíme ich usilovnosť v precvičovaní si slovíčok, ktorá v konečnom dôsledku znamená zlepšenie vedomostí a známok," vysvetlil Michal Ošvát, autor aplikácie.

Pilotný ročník šampionátu s WocaBee sa uskutočnil na Slovensku aj v Česku už v minulom školskom roku. Do súťaže sa na Slovensku na jeseň 2019 zapojilo približne 8000 žiakov z 552 tried. V Českej republike sa súťaž uskutočnila na jar a účasť dosiahla 25.000 žiakov. V tohtoročnom šampionáte predpokladajú organizátori celkovú účasť až 40.000 až 50.000 žiakov z oboch krajín. "V tomto školskom roku sme sa rozhodli obe súťaže prepojiť prostredníctvom unikátneho česko-slovenského finále. Víťazi zo Slovenska si tak budú môcť v decembri zmerať sily s najusilovnejšími žiakmi z Českej republiky, čo môže byť pre nich extra motivácia v súčasnom náročnom období," uzavrel Ošvát.