Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Slovenskí a maďarskí policajti odhalili vo vlakoch 18 migrantov

Na snímke príslušníci slovenskej a maďarskej polície s jedným z nelegálnych migrantov. Foto: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Spoločná policajná hliadka minulý týždeň kontrolovala medzinárodné vlaky EuroCity, ako aj priestory železničnej stanice Szob a železničnej stanice Vác.

Bratislava 3. decembra (TASR) - Slovenskí a maďarskí policajti odhalili vo vlakoch smerujúcich na Slovensku 18 migrantov. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

Spoločná hliadka maďarských a slovenských policajtov minulý týždeň kontrolovala medzinárodné vlaky EuroCity, ako aj priestory železničnej stanice Szob a železničnej stanice Vác. "Počas kontroly vo vlaku EC 276 Metropolitan pri kontrole cestujúcich bolo kontrolovaných päť osôb, ktoré nevedeli hodnoverne preukázať svoju totožnosť platnými dokladmi totožnosti a uvádzali, že sú občanmi Sýrie," spresnila polícia. Pre podozrenie, že ide o nelegálnych migrantov, boli predvedení na policajný útvar v meste Vác v Maďarsku.

"Slovenskí a maďarskí policajti spoločne hliadkovali a kontrolovali medzinárodné vlaky smerujúce na Slovensko aj vo štvrtok (2. 12.). Z vozňov, ktoré čakali na odchod z krajiny, policajti postupne predviedli 13 cudzincov, ktorí tvrdili, že pochádzajú z Maroka, Sýrie a Turecka," spresnila polícia.

Keďže nevedeli preukázať svoju totožnosť a legálny pobyt v Maďarsku, policajti ich predviedli na oddelenie.