Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Slovenskí europoslanci odsúdili ruský útok voči Ukrajine

Kombo snímka. Foto: TASR

Zástupcovia Slovenska v Európskom parlamente sa ďalej zaviazali, že budú spoločne a jednotne postupovať proti ruskej agresii.

Brusel/Bratislava 25. februára (TASR) - Deväť slovenských europoslancov v spoločnom vyhlásení odsúdilo rozhodnutie ruského prezidenta Vladimira Putina vojensky napadnúť Ukrajinu. TASR o tom informuje na základe spoločného stanoviska, ktoré má k dispozícii.

"Odsudzujeme rozhodnutie Ruskej federácie pod vedením prezidenta Putina rozpútať vojnu v Európe a bezdôvodne vojensky zaútočiť na Ukrajinu. Považujeme to za vážne porušenie medzinárodného práva, ktoré nemôže ostať bez tvrdej odozvy a odstrašujúcich sankcií," píšu europoslanci v spoločnom stanovisku.

Skupina slovenských europoslancov zároveň deklarovala, že je pripravená "podporiť a hlasovať za všetky európske nástroje vrátane finančnej pomoci a ďalších mikropôžičiek pre Ukrajinu".

Zástupcovia Slovenska v Európskom parlamente (EP) sa ďalej zaviazali, že budú spoločne a jednotne postupovať proti ruskej agresii.

"Veríme, že len rýchla a jednotná reakcia môže zastaviť Vladimíra Putina v rozpútaní najväčšieho vojenského konfliktu od čias druhej svetovej vojny," dodali a zároveň vyjadrili Ukrajine a jej občanom plnú podporu.

Spoločné vyhlásenie podpísali Michal Šimečka, Martin Hojsík, Michal Wiezik, Lucia Ďuriš Nicholsonová, Ivan Štefanec, Vladimír Bilčík, Miriam Lexmann, Peter Pollák a Eugen Jurzyca.