Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Slovenskí protifašistickí bojovníci si uctili pamiatku M. Ftáčnika

Na archívnej snímke Milan Ftáčnik. Foto: TASR/Martin Baumann

Odišiel človek, ktorý nikdy nezakolísal pri presadzovaní sociálnej spravodlivosti a posilňovaní antifašistickej tradície Slovenskej republiky, zdôraznil Pavol Sečkár.

Bratislava 14. mája (TASR) – Milan Ftáčnik aktívne podporoval akýkoľvek návrh na posilnenie antifašistickej výchovy na školách a budovanie demokratického a antifašistického povedomia slovenskej verejnosti. Zdôraznil to predseda Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov (SZPB) Pavol Sečkár, ktorý v kondolencii vyzdvihol osobnosť zosnulého politika pôsobiaceho v zákonodarnom zbore, exekutíve štátu i komunálnej politike.

„Odišiel človek, ktorý nikdy nezakolísal pri presadzovaní sociálnej spravodlivosti a posilňovaní antifašistickej tradície Slovenskej republiky,“ zdôraznil Sečkár. "A nikdy mu nezáležalo na tom, o aké veľké podujatie ide a koľko 'politických bodov' si zaň môže pripísať,“ pripomenul Ftáčnikove morálne kvality predseda SZPB. Informáciu o Ftáčnikovom odchode označil za silnú ranu pre každého, kto ho poznal.



Ftáčnik bol v 90. rokoch poslancom Národnej rady SR, v rokoch 1998 - 2002 ministrom školstva. Pôsobil aj v komunálnej politike, v rokoch 2006 - 2010 bol starostom bratislavskej Petržalky, v období 2010 - 2014 primátorom hlavného mesta SR Bratislavy.