Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Slovensko a Česko spolupracujú pri výmenných rekreáciách vojakov

Ilustračná snímka. Foto: TASR Branislav Račko

Česi môžu na Slovensku využiť hotel vo Vysokých Tatrách, Ružomberku a Piešťanoch a v zariadeniach spoločnosti Horezza, ktorá patrí pod rezort obrany, priblížil.

Bratislava 20. júna (TASR) - Ministerstvá obrany Slovenska a Česka budú naďalej spolupracovať pri poskytovaní rekreácií vojakom. Dohodu na ďalšie roky podpísali v pondelok generálny riaditeľ Sekcie ľudských zdrojov Ministerstva obrany SR Martin Jakál a námestník pre riadenie Sekcie majetkovej Ministerstva obrany Českej republiky Filip Říha. Informovala o tom hovorkyňa MO SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

Vzájomná dohoda medzi ministerstvami umožňuje realizovať recipročné rekreačné pobyty viac ako 100 profesionálnym vojakom a zamestnancom spolu s ich rodinami. "Táto rokmi overená spolupráca ponúka zaujímavé a kvalitné rozšírenie portfólia možností pre rekreáciu vojakov – tak slovenských, ako aj českých," poukázal Jakál. Česi môžu na Slovensku využiť hotel vo Vysokých Tatrách, Ružomberku a Piešťanoch a v zariadeniach spoločnosti Horezza, ktorá patrí pod rezort obrany, priblížil.

Říha uviedol, že v rámci Česka zaisťuje pobyty príspevková organizácia Vojenské kúpeľné a rekreačné zariadenia, a to v hoteloch v Měříne, Karlových Varoch a pri Vranovskej priehrade.