Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Slovensko odovzdalo ďalšiu zásielku humanitárnej pomoci pre Libanon

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Zásielka obsahuje medicínske vybavenie, stany prvej pomoci, prikrývky, skladacie postele a oblečenie.

Bejrút/Bratislava 26. januára (TASR) - Mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec SR v Libanone Marek Varga v utorok oficiálne odovzdal libanonskej mimovládnej organizácii Development for Life and Peace ďalšiu zásielku materiálnej humanitárnej pomoci zo Slovenska. TASR o tom v stredu informoval komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR.

"Naším cieľom je pomôcť Libanonu budovať kapacity okamžitej pomoci a v prípade prehĺbenia krízy posilniť pripravenosť krajiny poskytnúť primárnu zdravotnú starostlivosť pre najviac zasiahnuté skupiny obyvateľstva," uviedla v tejto súvislosti štátna tajomníčka rezortu diplomacie Ingrid Brocková. Slovensko podľa nej poskytnutou pomocou reaguje na alarmujúcu sociálnu, ekonomickú a politickú situáciu v krajine.

Humanitárna zásielka v hodnote takmer 230.000 eur bude podľa MZVEZ SR použitá na vybudovanie poľnej nemocnice a posilnenie poskytovania urgentnej zdravotnej starostlivosti nízkopríjmovým vrstvám obyvateľstva Libanonu, vrátane migrantov a utečencov.

Zásielka obsahuje medicínske vybavenie, stany prvej pomoci, prikrývky, skladacie postele a oblečenie. Na vyslaní pomoci do Libanonu spolupracovali okrem MZVEZ SR aj ministerstvo vnútra SR, Správa štátnych hmotných rezerv SR, mimovládna organizácia ADRA, Vysoká škola zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety i partneri zo súkromného sektora, uviedol slovenský rezort diplomacie.