Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Slovensko posiela humanitárnu pomoc utečencom v Srbsku

Ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Ministerstvo avizovalo, že vzhľadom na pokračujúcu migračnú krízu pripravuje ďalšie zásielky humanitárnej materiálnej pomoci utečencom v Srbsku.

Bratislava 8. septembra (TASR) - Slovensko posiela utečencom v Srbsku humanitárnu pomoc. Materiálnu humanitárnu pomoc v hodnote viac ako 85.000 eur si v Belehrade preberú zástupcovia srbského Červeného kríža v sobotu 12. septembra.

"Zásielka pozostáva z humanitárneho materiálu ministerstva vnútra (14 paliet spacích vakov a prikrývok), ďalej oblečenia a obuvi pre dospelých a deti, ktoré darovala spoločnosť Tesco Stores SR, a. s., a zo sterilných zdravotníckych rukavíc od farmaceutickej spoločnosti B-Braun medical, s. r. o.," informoval tlačový odbor rezortu.

Ministerstvo avizovalo, že vzhľadom na pokračujúcu migračnú krízu pripravuje ďalšie zásielky humanitárnej materiálnej pomoci utečencom v Srbsku. Pomoc bude distribuovaná do utečeneckého centra Preševo a tábora v Subotici, ktorý je na hranici s Maďarskom, približne 190 kilometrov na sever od Belehradu.