Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Slovensko

Slovensko-ruské medziministerské politické konzultácie

Štátny tajomník MZVaEZ SR Lukáš Parízek (vpravo). Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Rezortní partneri zhodnotia aktuálny stav a perspektívy dvojstranných vzťahov v konkrétnych oblastiach, plnenie plánu konzultácií medzi ministerstvami zahraničných vecí SR a RF na roky 2019-2020.

Bratislava 11. novembra (TASR) - Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky a osobitný predstaviteľ ministra pre predsedníctvo SR v Organizácii pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe Lukáš Parízek uskutoční 12. novembra 2019 medziministerské politické konzultácie s prvým námestníkom ministra zahraničných vecí Ruskej federácie Vladimirom Titovom.

Rezortní partneri zhodnotia aktuálny stav a perspektívy dvojstranných vzťahov v konkrétnych oblastiach, plnenie plánu konzultácií medzi ministerstvami zahraničných vecí SR a RF na roky 2019-2020, priebeh predsedníctva SR v OBSE i aktuálne regionálne a geopolitické témy.

Od uskutočnenia ostatných konzultácií medzi L. Parízkom a V. Titovom v roku 2018 došlo k prehĺbeniu politických i obchodno-ekonomických vzťahov medzi oboma krajinami. Dôkazom toho sú najmä intenzívne politické kontakty na najvyššej úrovni a zlepšenie salda zahraničného obchodu v prospech Slovenska. Vladimira Titova príjme aj minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR a úradujúci predseda OBSE Miroslav Lajčák.