Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Slovensko sa zapojilo do akcie proti drogám pod záštitou EMPACT

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Policajti a príslušníci Finančnej správy SR počas októbrovej protidrogovej akcie skontrolovali v priebehu dvoch dní 267 vozidiel a 285 osôb.

Bratislava 16. novembra (TASR) - Policajti a príslušníci Finančnej správy SR počas októbrovej protidrogovej akcie skontrolovali v priebehu dvoch dní 267 vozidiel a 285 osôb. Akcia sa realizovala v rámci spoločných akčných dní pod záštitou Európskej multidisciplinárnej platformy proti kriminálnym hrozbám (EMPACT). Na sociálnej sieti o tom informovala Polícia SR.

"Na Slovensku sme sa zamerali na odhalenie sofistikovaných úkrytov vo vozidlách a pašovanie omamných a psychotropných látok. Kontrolovali sme motorové vozidlá z Poľska a Českej republiky," priblížila.

Celkovo sa do spoločných akčných dní zapojilo 28 európskych krajín. V niektorých členských krajinách sa zamerali aj na obchodovanie so zbraňami, obchodovanie s ľuďmi či nelegálnu migráciu. "Aktivity boli zamerané tiež na zvýšené kontroly na vonkajších hraniciach Európskej únie, ale aj vo vnútrozemí, " priblížili policajti.

Aktivity vykonávalo takmer 16.000 policajtov a príslušníkov colnej správy. Dokopy skontrolovali 74.924 ľudí a 32.665 vozidiel. "Zadržaných bolo celkovo až 382 ľudí a začatých 130 nových vyšetrovaní," dodala polícia.