Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Slovensko zastupujú v Európskom dialógu s mládežou traja noví delegáti

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Záujem stať sa mládežníckym delegátom prejavilo takmer 50 aktívnych mladých ľudí.

Bratislava 2. októbra (TASR) – Slovensko v Európskom dialógu s mládežou zastupujú do konca roka 2021 traja noví delegáti. Ide o Anetu Migátovú, Zuzanu Hozlárovú a Matúša Sukeľa. Informuje o tom Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR na svojom webe.

Záujem stať sa mládežníckym delegátom prejavilo takmer 50 aktívnych mladých ľudí, z ktorých desať prešlo do druhého kola a bolo pozvaných na pohovor. Výberové konanie v aktuálnej situácii sa uskutočnilo online. Výberová komisia mala zástupcov reprezentujúcich Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR, IUVENTU – Slovenský inštitút mládeže a Radu mládeže Slovenska, ktoré pri Európskom dialógu s mládežou úzkou spolupracujú.

"Počas výberového konania sme hľadali v mladých ľuďoch kombináciu zápalu pre Európsky dialóg s mládežou a tému jeho aktuálneho cyklu, porozumenie komplexnosti problémov, ktorým čelí mládež na Slovensku, ako aj osobnostné charakteristiky na zvládnutie celého jeden a pol ročného mandátu," uviedol zástupca IUVENTY - Slovenského inštitútu mládeže Dominik Porvažník. Ako dodal, rozhodnutie pre daných zástupcov bolo výsledkom konsenzuálneho rozhodnutia komisie na základe toho, že sa najviac priblížili k stanovenému ideálu národných zástupcov slovenskej mládeže pre Európsky dialóg s mládežou.