Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Wlachovský ocenil osobnosti slovenskej diplomacie

Na archívnej snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Wlachovský. Foto: TASR Jaroslav Novák

Medailu za zásluhy o slovenskú diplomaciu získali Ingrid Brocková, Pavol Demeš, Milan Kňažko, Ivan Korčok, Miroslav Lajčák, Miroslav Mojžita a Rudolf Schuster.

Bratislava 29. júna (TASR) - Minister zahraničných vecí Miroslav Wlachovský ocenil 14 osobností slovenskej diplomacie za mimoriadny prínos a angažovanosť počas 30 rokov existencie slovenskej zahraničnej služby. Urobil tak počas štvrtkového podujatia v Zimnej jazdiarni Bratislavského hradu. TASR o tom informovali z komunikačného odboru Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR.

"Tridsať rokov samostatnej slovenskej zahraničnej služby je fascinujúci a úspešný príbeh nadšenej, oduševnenej, zodpovednej a často i obetavej práce diplomatiek, diplomatov i ďalších pracovníkov rezortu. Vďaka ich nasadeniu sa Slovensko etablovalo ako rešpektovaný člen medzinárodného demokratického spoločenstva a najúspešnejších ekonomických, politických a bezpečnostných zoskupení sveta," povedal Wlachovský.

Medailu za zásluhy o slovenskú diplomaciu získali Ingrid Brocková, Pavol Demeš, Milan Kňažko, Ivan Korčok, Miroslav Lajčák, Miroslav Mojžita a Rudolf Schuster. Zlatou plaketou ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR boli ocenení Andrea Elscheková Matisová, Marianna Oravcová, ale aj Štefan Poloma in memoriam. Striebornú plaketu ministra získali Viera Grigová, Jaroslav Hamšík, Imrich Marton a Zlatica Šišoláková.

Na podujatí sa zúčastnili aj ďalšie osobnosti, ktoré stáli pri formovaní slovenskej diplomacie. Išlo napríklad dlhoročných aj súčasných pracovníkov MZVEZ, partnerov a priateľov rezortu, predstaviteľov diplomatického zboru či osobnosti politického, kultúrneho a spoločenského života.