Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Slovenským hasičom sa podarilo dostať pod kontrolu požiare v Avgarii

Slovenský hasič hasí požiar v obci Avgaria na gréckom ostrove Evia, ktorý sa nachádza 189 kilometrov severne od Atén v utorok 10. augusta 2021. Foto: TASR/AP

V priebehu niekoľkých dní vypuklo v celej krajine 586 požiarov.

Bratislava 11. augusta (TASR) – Slovenským hasičom sa už v prvý deň ich pôsobenia na gréckom ostrove Evia podarilo dostať pod kontrolu požiare v lokalite Avgaria. TASR o tom v utorok večer informoval tlačový odbor kancelárie ministra vnútra SR.

Priblížil, že v zasiahnutej lokalite pomáhali od 8.00 h až do večera. Celkovo zasahovalo 64 požiarnikov. Momentálne sa na mieste realizuje prvý míting veliteľov zahraničných posíl pre potreby výmeny informácií, skúseností z terénu a nastavenia taktiky zásahu na ďalšie dni. Za slovenskú stranu sa na ňom zúčastňuje veliteľ Modulu hasenia požiarov Peter Kovalík.



Ešte v nedeľu (8.8.) ráno vyrazilo do Grécka celkovo 75 slovenských hasičov s 30 kusmi techniky. Uviedol to slovenský minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO). Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR v tejto súvislosti informovalo, že ide o bezprecedentne najväčší tím vyslaný do zahraničia na podobnú akciu.

Grécko podľa tamojšieho premiéra Kyriakosa Mitsotakisa zápasí s prírodnou katastrofou nevídaných rozmerov. Mitsotakis v pondelkovom televíznom prejave uviedol, že v priebehu niekoľkých dní vypuklo v celej krajine 586 požiarov.