Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Slovensko

SME: Žiadny finalista nedostal hlasy všetkých porotcov

Foto: Logo SME

Desať kníh teraz čakajú prezentácie na sérii autorských čítaní po celom Slovensku i v rámci tradičného programu pre stredné školy a v koncentrovanej podobe na festivale Anasoft litera fest.

Bratislava 4. apríla (TASR) - Finalisti ôsmeho ročníka ceny Anasoft litera 2013 sú známi.

V stredu 3. apríla o nich rozhodla porota v zložení: literárny vedec Peter Darovec, publicistka Tina Čorná, literárny vedec Michal Jareš, filmový teoretik a kritik Martin Ciel a literárny kritik a vedec Derek Rebro.

Vyberala zo 162 titulov (vlani ich bolo 141) a Martin Ciel túto ponuku považuje za úplne štandardnú a porovnateľnú s inými krajinami. Až siedmi autori už v minulosti boli vo finále tejto prestížnej ceny, dvaja z nich - Balla a Milan Zelinka - ju dokonca aj získali. Finálovými nováčikmi sú teda len Lucia Piussi, Ondrej Štefánik a Pavel Taussig, a zhodou okolností aj vydavateľstvá, v ktorých vyšli ich knihy, sa prvý raz tešia z finálovej účasti. Desať kníh teraz čakajú prezentácie na sérii autorských čítaní po celom Slovensku i v rámci tradičného programu pre stredné školy a v koncentrovanej podobe na festivale Anasoft litera fest. Ten sa uskutoční v dňoch 13.-17. mája v Bratislave a jeho súčasťou budú aj koncerty, tematické diskusie, divadelné a filmové predstavenia. O laureátovi Anasoft litery, ktorý získa 10.000 eur, rozhodne porota v druhom kole v septembri. Viac si možno prečítať v denníku SME na strane 14 v článku s názvom "Žiadny finalista nedostal hlasy všetkých porotcov".