Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Sme rodina chce registrovaným gamblerom zakázať aj stávkové kancelárie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Obmedzenia ľudí zapísaných v registri vylúčených osôb by hnutie Sme rodina po novom rozšírilo aj na stávkové hry.

Bratislava 6. augusta (TASR) - Hnutie Sme rodina - Boris Kollár chce osobám evidovaným v registri vylúčených osôb zakázať stávkovanie v stávkových kanceláriách. Po marcovom nadobudnutí platnosti zákona o hazardných hrách sa podľa hnutia ľudia zapísaní z najrôznejších dôvodov v tomto registri presunuli do stávkových kancelárií. Návrh predloží skupina poslancov hnutia na septembrovú schôdzu parlamentu.

"Cieľom návrhu je naplniť zmysel registra vylúčených osôb, pretože prax ukazuje, že hráči, ktorým register neumožňuje vstup do herní a kasín, sa vo veľkej miere presunuli do stávkových kancelárií," vysvetlil dôvody návrhu zmeny zákona poslanec Peter Pčolinský.

Obmedzenia ľudí zapísaných v registri vylúčených osôb by hnutie Sme rodina po novom rozšírilo aj na stávkové hry. Pre prevádzkovateľa by následne vznikla povinnosť zamedziť prístup k hazardu osobám, ktoré už sú evidované v tomto registri. "Prísna regulácia všetkých foriem hazardu smerujúca k jeho postupnej eliminácii je jedným z dôležitých cieľov politiky Sme rodina - Boris Kollár," uviedol predseda hnutia Boris Kollár.

Nový zákon o hazardných hrách platí na Slovensku od začiatku marca. Register vylúčených osôb obsahuje ľudí s diagnózou patologického hráča, ľudí poberajúcich niektoré sociálne dávky, odsúdených pre neplatenie výživného, ale aj tých, čo sa dali zapísať dobrovoľne.