Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Sme rodina sa dištancuje od Kabáta,že si vraždu Kuciaka objednal Kiska

Na snímke členovia hnutia Sme rodina zľava Peter Pčolinský, Jozef Lukáč, Petra Krištúfková, predseda Sme rodina Boris Kollár a Ľudovít Goga počas tlačovej konferencie vo volebnej centrále 29. februára 2020 v Bratislave. Foto: TASR – Jakub Kotian

Sme rodina sa od jeho výrokov dištancuje a avizuje patričné konzekvencie.

Bratislava 4. marca (TASR) – Hnutie Sme rodina sa dištancuje od výrokov svojho náhradníka na poslanca parlamentu Ľuboša Kabáta, ktorý tvrdil, že predseda strany Za ľudí Andrej Kiska je objednávateľom vraždy novinára Jána Kuciaka. Na informáciu zo sociálnej siete upozornilo Rádio Expres.

Kabátove vyjadrenia cez sociálnu sieť zverejnil Denník N. V nich okrem obvinení voči Kiskovi uviedol aj to, že musel exprezident vedieť, prečo Kuciak a jeho snúbenica Martina Kušnírová museli zomrieť. V komentároch sa tiež pýtal Kisku, či je možné „skryté financovanie Pentou“.

Ak by to bola pravda, je to veľmi vážna vec,“ reagoval líder hnutia OĽaNO Igor Matovič. Dodal, že sa k tomu predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár musí postaviť.

Sme rodina sa od jeho výrokov dištancuje a avizuje patričné konzekvencie. „Aj keď ide o výrok z minulosti a nie je aktuálny, považujeme to za individuálne osobné zlyhanie a súkromný názor pána Kabáta, s ktorým sa hnutie v žiadnom prípade nestotožňuje,“ uvádza sa v stanovisku hnutia.