Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Sme rodina: Sulík nedohodol dostatočné podmienky

Na archívnej snímke minister hospodárstva SR a podpredseda vlády Richard Sulík (SaS). Foto: TASR - Martin Baumann

Hnutie dodalo, že pre Slovensko to bude mať fatálne následky a pohonné látky budú drahšie.

Bratislava 3. júna (TASR) - Hnutie Sme rodina mrzí, že medzi OĽANO a SaS to "opäť iskrí", minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) však podľa hnutia nedohodol dostatočne vhodné podmienky pri dovoze ruskej ropy. Sme rodina tak reagovalo na výzvu ministrovi hospodárstva Richardovi Sulíkovi (SaS) na odchod z funkcie, ktorú mu v piatok adresoval poslanec Národnej rady (NR) SR György Gyimesi (OĽANO).

"Podľa nás pán Sulík, ktorý je minister hospodárstva, v súvislosti s dovozom ruskej ropy nevyrokoval dostatočne vhodné podmienky a dúfame, že sa v budúcnosti už z jeho strany nič podobné opakovať nebude," uviedlo Sme rodina pre TASR. Dodalo, že pre Slovensko to bude mať fatálne následky a pohonné látky budú drahšie.

Gyimesi vyhlásil, že minister hospodárstva nevyužil príležitosť na dohodnutie lepších podmienok pre Slovensko v súvislosti s embargom EÚ na dovoz ruskej ropy a poškodil Slovensko. Dôsledkom môžu byť podľa neho zrušenie plánovaných investícií do rafinérie Slovnaft, vyššie ceny či nedostatok motorových palív, alebo dokonca ukončenie činnosti rafinérie. Sulíka preto vyzval na odchod z funkcie.