Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Slovensko

Smer bude iniciovať ďalšie mimoriadne schôdze k voľbám i stíhačkám

Na snímke poslanec NRSR Robert Fico (SMER-SD) pred mimoriadnou schôdzou NR SR v súvislosti so stíhačkami MiG-29, v Bratislave 14. februára 2023. Foto: TASR - Jaroslav Novák

September je podľa Fica z hľadiska bezpečnosti Slovenska najhorší termín. Avizoval, že už počas dňa podajú návrh na zvolanie schôdze s potrebnými 30 podpismi poslancov.

Bratislava 14. februára (TASR) - Smer-SD bude iniciovať ďalšie mimoriadne schôdze. Prvá sa má týkať termínu predčasných volieb, strana navrhne ich konanie v júni. Druhá mimoriadna schôdza sa má opätovne týkať stíhačiek MiG-29 a ústavných otázok posielania zbraní na Ukrajinu v aktuálnej situácii. Vyplýva to z vyjadrení predsedu Smeru-SD Roberta Fica na utorkovej tlačovej konferencii.

Fico zdôraznil, že nemôžu tolerovať aktuálne dianie, kedy si "vláda robí, čo chce". Preto považuje za legitímne v parlamente opäť otvoriť tému termínu predčasných volieb. September je podľa jeho slov z hľadiska bezpečnosti Slovenska najhorší termín. Avizoval, že už počas dňa podajú návrh na zvolanie schôdze s potrebnými 30 podpismi poslancov.

Čo sa týka diskusie o dodávke zbraní a stíhačiek MiG-29 na Ukrajinu, Smer-SD chce opäť iniciovať mimoriadne rokovanie. "Tu je vláda, ktorá ignoruje ústavu," podotkol Fico. Mimoriadna schôdza, ktorej program v utorok poslanci neschválili, sa mala podľa jeho slov týkať dôležitej otázky zahraničnej politiky a ústavnosti posielania zbraní na Ukrajinu v čase, kedy máme len dočasne poverenú vládu s oklieštenými právomocami. Kritizoval, že poslanci neschválili jej program.