Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

SMER - SD ostáva súčasťou Strany európskych socialistov

Predseda vlády SR Robert Fico, archívna snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Na žiadosť strany SMER - SD dnes predsedníctvo európskych socialistov diskutovalo aj o migračnej kríze a vyjadreniach predsedu strany SMER - SD, uvádza sa vo vyhlásení Smeru.

Bratislava 9. októbra (Teraz.sk) - SMER - SD ostáva súčasťou Strany európskych socialistov (Party of European Socialists - PES). Informoval o tom Tlačový odbor strany SMER - sociálna demokracia prostredníctvom tlačového vyhlásenia.

"Na žiadosť SMER - SD dnes Predsedníctvo Strany európskych socialistov (PES) diskutovalo aj o migračnej kríze a nepochopených vyjadreniach predsedu strany SMER - SD Roberta Fica, ktoré boli dezinterpretované v európskych médiách," uvádza sa vo vyhlásení.

Podpredseda strany pre politické otázky a zahraničné vzťahy Pavol Paška absolvoval niekoľkohodinovú debatu s členmi predsedníctva, kde vysvetlil postoje strany SMER - SD.

Predseda frakcie Socialistov a demokratov (S&D) v Európskom parlamente Gianni Pittella 23. septembra navrhol pozastaviť členstvo strany SMER-SD slovenského premiéra Roberta Fica v Strane európskych socialistov (PES).

Informovala o tom S&D, ktorá je politickou skupinou (klubom) PES v Európskom parlamente, na svojej webovej stránke.

Pittella vtedy uviedol: "Postoj, jasne daný najavo pánom Robertom Ficom, že 'masovú migráciu moslimských prisťahovalcov, ktorí začnú stavať mešity, nebudeme trpieť', alebo názor o 'obmedzovaní slobody moslimov v Európe' či názor, že 'Slovensko je vytvorené pre Slovákov, nie pre menšiny', spôsobujú ťažkosti celej progresívnej rodine."

Podpredseda Európskej komisie Maroš Šefčovič diskutuje so šéfom frakcie socialistov v Európskom parlamente Giovannim Pittellom.
Foto: TASR/Vladimír Benko


Český premiér Bohuslav Sobotka v reakcii na toto vyhlásenie 23. septembra vyjadril podporu predsedovi vlády SR Robertovi Ficovi, ak by malo dôjsť na pozastavenie strany Smer-SD v skupine socialistov.