Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Smer-SD podal trestné oznámenie na členov vlády

Na snímke poslanec NRSR Robert Fico. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Podanie trestného oznámenia na členov vlády, ktorí rozhodovali o poslaní stíhačiek na Ukrajinu, avizoval šéf opozičného Smeru-SD Robert Fico už skôr.

Bratislava 27. marca (TASR) - Opozičný Smer-SD podal trestné oznámenie na členov vlády pre podozrenie zo spáchania zločinov zneužívania právomoci verejného činiteľa, porušovania povinností pri správe cudzieho majetku a sabotáže. TASR o tom informoval vedúci tlačového oddelenia strany Ján Mažgút.

Podanie trestného oznámenia na členov vlády, ktorí rozhodovali o poslaní stíhačiek na Ukrajinu, avizoval šéf opozičného Smeru-SD Robert Fico už skôr. Rozhodnutie vlády považuje za protiústavné.

Fico podrobil kritike aj pondelkový príhovor prezidentky SR Zuzany Čaputovej na 21. ročníku Hodnotiacej konferencie zahraničnej a európskej politiky SR. "Zahraničná politika SR je iba jednou z vládnych politík a má výlučne slúžiť na presadzovanie národno-štátnych záujmov SR. To ste ako hlava štátu nikdy nerobili a nerobíte," uviedol.

Prezidentka na konferencii zdôraznila, že Slovensko potrebuje udržiavať verejnú zhodu na tom, kam ako spoločnosť patrí. Obzvlášť dôležité je podľa nej udržať pokoj a hodnotovú integritu v súvislosti s nadchádzajúcimi parlamentnými voľbami, kde sa zahraničnopolitická orientácia SR stáva prominentnou témou.