Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Norbert B. je nevinný, tvrdí šéf Smeru-SD Robert Fico

Na archívnej snímke Robert Fico. Foto: TASR - Jakub Kotian

Podnikateľa Norberta B. prepustil Najvyšší súd SR z väzby na slobodu. Reagoval tak na rozhodnutie ÚS SR o porušení podnikateľových práv pri predlžovaní väzby.

Bratislava 13. januára (TASR) - Prepustenie podnikateľa Norberta B. z väzby na základe rozhodnutia Ústavného súdu (ÚS) SR považujú strany Smer-SD a Hlas-SD za dôkaz o zneužívaní orgánov činných v trestnom konaní (OČTK). Za jeho stíhaním vidia politické dôvody. Norbert B. je obvinený vo viacerých kauzách, súdny proces v kauze Dobytkár, kde čelí obžalobe, začne vo februári.

"Politika má byť súbojom programov, ideí a lepších riešení pre ľudí na Slovensku. Keďže však súčasná vláda nič z toho nemá a zlyháva na každom jednom kroku, uchyľuje sa k šikane politickej opozície a deštrukcii právneho štátu,“ vyhlásil nezaradený poslanec parlamentu Matúš Šutaj Eštok z Hlasu-SD.

Na archívnej snímke Matúš Šutaj Eštok.
Foto: TASR - Michal Svítok


Líder Smeru-SD Robert Fico tvrdí, že Norbert B. je nevinný. "Skupina sudcov na Najvyššom súde SR je vzhľadom na vysoký počet rozhodnutí Ústavného súdu SR najčastejším porušovateľom ľudských práv osôb vo výkone väzby, a to predovšetkým v citlivých politických kauzách," podotkol. Parlamentná demokracia sa bude musieť podľa jeho slov s touto situáciou v budúcnosti vysporiadať.

Norberta B. prepustil Najvyšší súd SR vo štvrtok z väzby na slobodu. Reagoval tak na rozhodnutie ÚS SR o porušení podnikateľových práv pri predlžovaní väzby.