Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Smer-SD chce odvolávať R. Mikulca až počas riadnej júnovej schôdze

Na archívnej snímke minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽaNO). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Strana chce, aby sa mimoriadne rokovanie konalo až počas riadnej schôdze, ktorá je plánovaná podľa harmonogramu od 15. júna.

Bratislava 4. júna (TASR) - Smer-SD chce podať návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze Národnej rady (NR) SR na odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO) až budúci týždeň. Strana chce, aby sa mimoriadne rokovanie konalo až počas riadnej schôdze, ktorá je plánovaná podľa harmonogramu od 15. júna. Informoval o tom predseda strany Robert Fico na piatkovej tlačovej konferencii.

Fico už garantoval 26 podpisov poslancov na iniciovanie odvolávania ministra. Na zvolanie mimoriadneho rokovania parlamentu ich treba aspoň 30. Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) musí následne po podaní návrhu schôdzu zvolať do do siedmich dní. Odvolávať Mikulca chce opozícia v súvislosti so situáciou v silových zložkách. Na odchod z funkcie ho už vyzvali aj nezaradení poslanci z mimoparlamentného Hlasu-SD. Mikulec dôvod na odchod nevidí.

Fico upozornil aj na dianie okolo dosluhujúceho ministra pôdohospodárstva Jána Mičovského (OĽANO). "My si myslíme, že Mičovský sa chce asi vrátiť naspäť. Tak ako to urobil Krajniak. Toto je, myslím si, že už len jeden z ďalších prejavov rozkladu tejto vládnej koalície," poznamenal Fico. Argumentuje, že pracovníci Štátnych Lesov v Michalovciach na pokyn podpisujú petíciu, že "niet lepšieho ministra ako Mičovský na svete".