Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Smer-SD je pripravený predložiť návrh na odvolanie Hegera a Krajniaka

Na snímke zľava generálny manažér SMERu-SD Marián Saloň, podpredsedovia SMERu-SD Ľuboš Blaha, Richard Takáč, staronový predseda SMERu-SD Robert Fico, podpredsedovia SMERu-SD Erik Kaliňák, Ladislav Kamenický a Juraj Blanár, archívne foto. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Hegera chce Smer-SD odvolávať podľa Fica pre jeho nespôsobilosť a neschopnosť.

Bratislava 12. septembra (TASR) - Opozičný Smer-SD je pripravený na najbližšej schôdzi Národnej rady (NR) SR v stredu (16. 9.) predložiť návrh na odvolanie ministra financií Eduarda Hegera (OĽANO) a ministra práce Milana Krajniaka (Sme rodina). Pre TASR to uviedol hovorca strany Ján Mažgút. Dodal, že ich poslanci sú rovnako pripravení predložiť aj návrh uznesenia NR SR so stanoviskom k príprave plánu obnovy.

Odvolávanie Krajniaka a Hegera avizoval šéf Smeru-SD Robert Fico už koncom augusta. Argumentoval tým, že nemožno akceptovať, akým spôsobom Krajniak, Sme rodina aj koaliční poslanci oklamali ľudí, keďže pred voľbami hlasovali za mnohé sociálne opatrenia a v súčasnosti ich popreli pri minimálnej mzde, obedoch zadarmo či 13. dôchodkoch. Hegera chce Smer-SD odvolávať podľa Fica pre jeho nespôsobilosť a neschopnosť, ale najmä v súvislosti so "škandálom vyťahovania peňazí zo štátneho rozpočtu cez dvorného právnika OĽANO" Michala Miškoviča.

Fico nedávno avizoval aj predloženie uznesenia k príprave plánu obnovy. Obsahovať má osem orientácií, kde a ako by sa mali prostriedky z EÚ použiť. Návrh strana poslala aj sociálnym partnerom vlády, aby mohli zapracovať vlastné pripomienky. Podľa Fica by malo Slovensko finančné prostriedky investovať napríklad do zelenej ekonomiky, modernizácie zdravotníctva či školstva.