Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Smer-SD: R. Kaliňák je nevinný človek

Na archívnej snímke Robert Kaliňák. Foto: TASR - Michal Svítok

Obvineného exministra vnútra Roberta Kaliňáka vzali do väzby. V sobotu o tom rozhodol sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku.

Bratislava 23. apríla (TASR) - Strana Smer-SD stojí plne za exministrom vnútra Robertom Kaliňákom. Tvrdí, že je to nevinný človek a je obeťou politických represálií. TASR o tom informoval vedúci tlačového oddelenia Smeru-SD Ján Mažgút.

"Naplnili sa naše slová. Štátna mafia vedená Čaputovou, Hegerom, Lipšicom a Matovičom, ktorá zneužila vyšetrovateľov NAKA, dovydierala generálneho prokurátora a sudcov Špecializovaného trestného súdu, sa rozhodla všetkých oponentov pozatvárať," uviedol Smer-SD vo svojom stanovisku. Poukázal tiež na to, že sobotou sa začína na Slovensku doba temna, "kde sa opozícii zatvárajú ústa putami".

Smer-SD zároveň vyhlásil mobilizáciu za demokraciu a právny štát. Verejnosť pozval v stredu (27. 4.) pred Národnú radu SR.

Obvineného exministra vnútra Roberta Kaliňáka vzali do väzby. V sobotu o tom rozhodol sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku. Rozhodnutie nie je právoplatné. O sťažnosti bude rozhodovať Najvyšší súd (NS) SR.