Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Smer-SD: Reformu národných parkov napísali za zeleným stolom

Na snímke poslanec Národnej rady SR (NRSR) Richard Takáč (Smer-SD) pred mimoriadnou schôdzou parlamentu k poľnohospodárskemu a lesnému pôdnemu fondu na Slovensku v Bratislave 14. októbra 2021 Foto: TASR - Jaroslav Novák

Richard Takáč poukazuje, že minister životného prostredia Ján Budaj (OĽANO) obišiel "zaužívané legislatívne kroky".

Bratislava 3. januára (TASR) - Reformu národných parkov, ktorá prešla minulý rok v decembri, napísali v Bratislave za zeleným stolom. Uviedol to poslanec Národnej rady (NR) SR Richard Takáč (Smer-SD) v hodnotení roku 2021 v oblasti životného prostredia.

"Jediné, čo sa takzvanou reformou národných parkov odhalilo je, že ministerstvo životného prostredia je v absolútnom područí tretieho sektora a mimovládok," skonštatoval Takáč. Má tiež pochybnosti, či za reformou nie je snaha získať peniaze z plánu obnovy tak, aby ich využili mimovládne organizácie.

Takáč poukazuje, že minister životného prostredia Ján Budaj (OĽANO) obišiel "zaužívané legislatívne kroky" a reformu predložil cez koaličných poslancov NR SR ako poslanecký návrh. "Žiadne medzirezortné pripomienkové konanie, žiadne diskusie naprieč dotknutých subjektov. Žiadne vyčíslené dosahy, žiadne dosahy na sociálny život v regiónoch," tvrdí.

Takáč zároveň pripomenul, že Smer-SD odmieta reformu, ktorá sa dotkne tisícok ľudí a zlikviduje vidiek.