Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Slovensko

Smer-SD sa vyjadrí k voľbám až po oficiálnych výsledkoch

Na snímke člen podpredseda strany Smer - sociálna demokracia Juraj Blanár prichádza do volebnej centrály strany počas predčasných parlamentných volieb na Slovensku v Bratislave v sobotu 30. septembra 2023. Foto: TASR/Pavol Zachar

"Nechceme robiť uzávery, ktoré by boli predčasné. Spočítavanie ide naozaj veľmi pomaly," uviedol Blanár.

Bratislava 1. októbra (TASR) - Smer-SD sa k voľbám vyjadrí až po oficiálnych výsledkoch v nedeľu ráno. Informovali o tom predstavitelia strany Robert Kaliňák a Juraj Blanár. Poznamenali, že sčítavanie hlasov ide pomaly a ešte sa môže veľa zmeniť. Preto nechceli robiť predčasné závery a komentovať priebežné výsledky.

"Nechceme robiť uzávery, ktoré by boli predčasné. Spočítavanie ide naozaj veľmi pomaly," uviedol Blanár. Skonštatoval, že aktuálne sa pohybuje viacero strán okolo hranice piatich percent a až po zrátaní všetkých hlasov sa uvidí výsledok.

Ani Kaliňák nevidí zmysel v komentovaní priebežných výsledkov. "Čísla sa budú ešte posúvať, niekto vypadne, niekto pribudne," poznamenal. Niektoré výsledky sú podľa neho jasné, napríklad výsledok strán Modrí, Most-Híd či Demokrati a Sme rodina. "U ostatných je to predčasné," dodal.

V súvislosti s procesom sčítavania hlasov Kaliňák s Blanárom poznamenali, že zrátanie hlasov zo všetkých okrskov bude zrejme trvať ešte dlho. Poukázali pritom na zrejmú vysokú volebnú účasť a časovú náročnosť zrátavania.