Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Smer-SD: Vláda rozhodla nelogicky, človek s testom je najbezpečnejší

Na snímke poslanec NR SR Robert Fico. Foto: TASR - Jakub Kotian

Šéf Smeru-SD tiež opätovne vyčíta vláde, že sa nestará o nakazených, ktorých necháva napospas.

Bratislava 18. novembra (TASR) - Vláda prijala nelogické opatrenia. Aj zaočkovaný človek môže šíriť ochorenie COVID-19, zatiaľ čo niekto s negatívnym výsledkom testu je bezpečný. Myslí si to šéf opozičného Smeru-SD Robert Fico. Dodal, že postavenie očkovaného, testovaného a toho, kto prekonal ochorenie, musí byť z hľadiska práva rovnaké. "Akékoľvek iné rozhodnutia sú segregačné a protiústavné," vyhlásil. Nové opatrenia chce Smer-SD napadnúť na Ústavnom súde (ÚS) SR.

Fico kritizoval, že vláda dala úplne "nabok" nezaočkovaných, ktorí nebudú môcť chodiť do nákupných stredísk či na hromadné podujatia. Tvrdí, že aj zaočkovaný človek môže dostať a šíriť nákazu. Naopak, človek s čerstvým negatívnym výsledkom PCR testu je podľa neho najbezpečnejší. "Opatrenia prispejú k šíreniu ochorenia COVID-19. Voľne necháme chodiť očkovaného a ten, kto má negatívny PCR test, bude musieť byť doma," vyhlásil na tlačovej konferencii.

Šéf Smeru-SD tiež opätovne vyčíta vláde, že sa nestará o nakazených, ktorých necháva napospas. Tvrdí, že človek, u ktorého sa potvrdí ochorenie, musí dostať ihneď potrebnú liečbu a konzultáciu.

Vláda prijala vo štvrtok nové znenie COVID automatu a podľa premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) zavádza tzv. lockdown pre nezaočkovaných v červenej, bordovej a čiernej farbe, teda momentálne vo všetkých okresoch. Nezaočkovaní budú môcť chodiť do tzv. esenciálnych obchodov, nebudú môcť chodiť do nákupných centier ani na hromadné podujatia.