Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Konfederácia odborových zväzov SR podporí protest školských odborárov

Na archívnej snímke predseda Konfederácie odborových zväzov Marián Magdoško. Foto: TASR - Jakub Kotian

Pedagogickí a nepedagogickí zamestnanci sa nesmú stať rukojemníkmi osobných sporov jednotlivých ministrov vo vláde, uviedli delegáti Snemu KOZ SR.

Bratislava 18. mája (TASR) - Snem Konfederácie odborových zväzov (KOZ) SR vyjadruje podporu protestu Odborového zväzu pracovníkov školstva a vedy na Slovensku (OZPŠaV). Rozhodol o tom v utorok (17.5.) na svojom zasadnutí. TASR o tom informoval Ján Rohár z KOZ SR.

Protestné zhromaždenie školských odborárov sa má uskutočniť na Námestí SNP v Bratislave 15. júna o 13.00 h. "Pedagogickí a nepedagogickí zamestnanci sa nesmú stať rukojemníkmi osobných sporov jednotlivých ministrov vo vláde. KOZ podporuje školských odborárov v štrajkovej pohotovosti, ako aj v plánovanom protestnom zhromaždení," uviedli delegáti Snemu KOZ SR.

Predstavitelia KOZ SR na čele s jeho prezidentom Mariánom Magdoškom aj svojou osobnou účasťou na protestnom zhromaždení vyjadria podporu pre oprávnené požiadavky učiteľov.

OZPŠaV vyhlásil štrajkovú pohotovosť s tým, že 15. júna sa uskutoční v Bratislave protestné zhromaždenie zamestnancov školstva s cieľom zlepšenia pracovných podmienok vrátane zvýšenia platov o desať percent pre všetkých zamestnancov školstva od 1. júla. Školskí odborári podľa predsedu OZPŠaV Pavla Ondeka očakávajú, že vláda čo najskôr prehodnotí svoj postoj k školstvu a nájde potrebné financie.