Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Slovensko

SNS navrhne za šéfa envirorezortu Huliaka a kultúry Šimkovičovú

Na snímke za SNS predseda Národnej koalície a starosta obce Očová Rudolf Huliak počas povolebnej diskusie v RTVS O 5 minút 12 k výsledkom predčasných parlamentných volieb na Slovensku v Bratislave 1. októbra 2023. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Obaja kandidáti boli zvolení za poslancov parlamentu.

Bratislava 17. októbra (TASR) - Slovenská národná strana (SNS) navrhne za ministra životného prostredia Rudolfa Huliaka. Ministerkou kultúry by sa mohla stať Martina Šimkovičová. Obaja kandidáti boli zvolení za poslancov parlamentu. Pre TASR to potvrdil predseda strany Andrej Danko.

"Za ministrov budú nominovaní v prvom kole poslanci Národnej rady SR," uviedol Danko, ktorý je predsedníctvom poverený predložiť nominácie.

Smer-SD, Hlas-SD a SNS podpísali v pondelok (16. 10.) koaličnú dohodu. Vyplýva z nej, že strany si rozdelia posty vo vláde v pomere 7:7:3. Predsedom vlády má byť nominant Smeru-SD, každej strane má pripadnúť jeden post podpredsedu vlády. Koaličná dohoda tiež hovorí, že nominácia predsedu parlamentu patrí Hlasu-SD. Každá strana má mať aj jedného podpredsedu snemovne, jeden post ostane opozícii.