Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

SNS odsudzuje zákrok polície voči lídrovi Smeru-SD R. Ficovi

Na snímke predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko, foto z archívu. Foto: TASR/Martin Baumann

Verí, že sa takéto situácie nebudú opakovať a politika a polícia na Slovensku nebude zneužívaná voči kriminalizácii opozičných lídrov.

Bratislava 16. decembra (TASR) – Mimoparlamentná SNS odsudzuje štvrtkový zákrok polície voči predsedovi Smeru-SD Robertovi Ficovi. Zadržanie opozičného lídra nie je podľa SNS priamo úmerná situácii. Vyzýva na zváženie obdobných krokov do budúcnosti v prípade, že nie je závažne porušovaný zákon. TASR o tom informovala hovorkyňa SNS Zuzana Škopcová.

"Zadržať niekoľkonásobného bývalého predsedu vlády teatrálnym spôsobom poškodzuje záujmy Slovenskej republiky," vyhlásila SNS.

Predstaviteľov Policajného zboru (PZ) vyzýva, aby pri týchto situáciách, pokiaľ nedochádza k závažným porušeniam zákonov, zvážili takéto zákroky. Verí, že sa takéto situácie nebudú opakovať a politika a polícia na Slovensku nebude zneužívaná voči kriminalizácii opozičných lídrov.

Lídra Smeru-SD odviedla vo štvrtok večer krátko po 18.00 h polícia pred tým, ako sa mal začať stranou ohlásený protestný sprievod na Tyršovom nábreží v bratislavskej Petržalke. Obvinený je z trestného činu podnecovania. Fico obvinenia odmieta. Zákrok polície odsúdil aj Hlas-SD.