Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

SNS ponúka pomoc pri rokovaniach s ruskou stranou pri nákupe vakcíny

Na archívnej snímke Andrej Danko. Foto: TASR - Michal Svítok

Som presvedčený, že naše dobré vzťahy využijeme a Slovensko bude jeden z prvých štátov v Európe, ktorý bude mať prístup k očkovacej látke Sputnik, povedal Andrej Danko.

Bratislava 4. februára (TASR) – Predseda mimoparlamentnej strany SNS Andrej Danko ponúka pomocnú ruku premiérovi Igorovi Matovičovi a aj ministrovi zdravotníctva Marekovi Krajčímu (obaja OĽANO) pri rokovaniach s ruskou stranou pri nákupe vakcíny Sputnik V. Aj mimoparlamentná Komunistická strana Slovenska vyzýva vládu, aby v čo najkratšom čase prijala opatrenia aj na nákup ruskej vakcíny proti ochoreniu COVID-19.

"Som presvedčený, že naše dobré vzťahy využijeme a Slovensko bude jeden z prvých štátov v Európe, ktorý bude mať prístup k očkovacej látke Sputnik. Všetko je však v rukách súčasnej vlády," povedal Danko. Ako dodala SNS, je veľmi dôležité umožniť očkovanie čo najväčšiemu počtu obyvateľov krajiny.

Komunistická strana Slovenska vyzýva vládu, aby umožnila občanom zvoliť si, ktorou vakcínou sa nechajú zaočkovať. Ako tvrdí mimoparlamentná strana, hlavné je, aby sa chorobnosť na Slovensku čo najskôr znížila a aby sa občania cítili bezpečnejšie.

Minister zdravotníctva potvrdil, že Ministerstvo zdravotníctva SR môže vydať povolenie aj pre vakcínu, ktorú ešte neschválila Európska lieková agentúra (EMA), akou je vakcína Sputnik. Označil to však za jednu z hraničných možností, ktorú zvažujú.