Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Slovensko

SNS sa dohodla na volebnej spolupráci so stranou Slovenský patriot

Na snímke zľava predseda strany SNS Andrej Danko, podpredseda SNS Milan Staňo a predseda strany Život - Národná strana Tomáš Taraba počas tlačovej konferencie na tému: " Spojili sme sa za Slovensko" 12. apríla 2023 v Bratislave. Foto: TASR Pavel Neubauer

Chcú, aby neprepadol ani jeden národný, kresťanský a sociálny hlas, uviedli v spoločnom vyhlásení.

Bratislava 3. mája (TASR) - Mimoparlamentná SNS sa dohodla na volebnej spolupráci s mimoparlamentnou stranou Slovenský patriot, ktorá prijala ponuku individuálnej kandidatúry na kandidátnej listine národniarov. Predsedovia strán Andrej Danko a Miroslav Radačovský o tom informovali v stredu v Bruseli.

Chcú, aby neprepadol ani jeden národný, kresťanský a sociálny hlas, uviedli v spoločnom vyhlásení. Obaja súčasne skonštatovali, že naozajstnou silou je tá politická strana, ktorá má aj po voľbách koaličný potenciál.

Radačovský podľa Danka zastáva v europarlamente hodnoty blízke SNS, považuje ho za významný prínos na kandidátke. SNS zároveň oznámila, že bude v ďalšom spájaní národných síl pokračovať a že kandidátnu listinu postaví na kombinácii mien aj z iného ako politického spektra.