Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

SNS: Teroristov dokáže zastaviť len jednota

Andrej Danko. Foto: FB

Predseda SNS dúfa, že dnes už nikto nepochybuje o potrebe odmietnutia kvót pre rozdelenie utečencov, aktivizácii vojska a nutnosti zabrániť prísunom migrantov cez Stredozemné more.

Bratislava 14. novembra (TASR) – Po teroristických útokoch v Paríži sa musíme zomknúť a konať jednotne. Teroristov totiž dokáže zastaviť len jednota. Na dnešnom brífingu to povedal predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko, podľa ktorého Francúzi dostali trest za to, že ako prvý štát pristúpili k náletom na Islamský štát. "Francúzsky národ dnes plače a potrebuje našu pomoc," skonštatoval Danko.



Podľa neho treba v týchto dňoch zabudnúť na hašterenia a v otázke zahraničnej politiky je potrebné urobiť všetky kroky, aby Slovensko bolo jednotné. Deklarovalo, že bude hájiť kresťanstvo, svoje územie a taktiež, že bude stáť po boku Francúzov v boji, "ktorý môže zastaviť prísun migrantov".

Všetko o útoku v Paríži nájdete TU.


Predseda SNS dúfa, že dnes už nikto nepochybuje o potrebe odmietnutia kvót pre rozdelenie utečencov, aktivizácii vojska a nutnosti zabrániť prísunom migrantov cez Stredozemné more. "Verím, že nikto nepochybuje, že sa Gréci i Turci a ich armády musia prebudiť a chrániť nás všetkých," podotkol Danko.

Podľa neho je zverstvom, keď niekto dokáže iného zabiť v mene akejkoľvek ideológie či náboženstva. Francúzskemu národu preto vyjadril úctu a úprimnú sústrasť všetkým, ktorí sú teroristickými útokmi v Paríži dotknutí.

Pri koordinovaných teroristických útokoch v Paríži bolo v noci nadnes zabitých najmenej 127 ľudí a ďalších približne 200 osôb utrpelo zranenia, z toho 80 vážne. Išlo o teroristický útok s doposiaľ najväčším počtom obetí na životoch, k akému kedy došlo vo francúzskom hlavnom meste.