Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Slovensko

SNS: Vláda odborníkov ide do rizika a dobrodružstva

Na snímke predseda SNS Andrej Danko. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Strana uviedla, že rozhodnutím prezidentky Zuzany Čaputovej na poslednú chvíľu sa len prehlbuje kríza, za ktorú nesie prezidentka plnú zodpovednosť.

Bratislava 12. mája (TASR) - Členovia vlády odborníkov idú do rizika a dobrodružstva. Každý minister môže počas nasledujúcich mesiacov maximálne "svietiť a kúriť", ak nemá podporu Národnej rady (NR) SR. Skonštatovala to mimoparlamentná SNS.

"Ľudovít Ódor predložil po konzultácii s prezidentkou verejnosti zoznam mien, ktorý sa skladá jednak z osôb, ktoré sú lobisticky poprepájané na finančné skupiny, a súčasne osôb, ktoré sú historicky kariérni úradníci na jednotlivých ministerstvách," tvrdí SNS, ktorej stanovisko zaslala hovorkyňa Zuzana Škopcová.

Strana tiež uviedla, že rozhodnutím prezidentky Zuzany Čaputovej na poslednú chvíľu sa len prehlbuje kríza, za ktorú nesie prezidentka plnú zodpovednosť. "Ak by prezidentka konala počas uplynulých troch rokov, chaos a anarchia na Slovensku nemuseli mať také rozmery, ako vidíme v súčasnosti," doplnila SNS.

Prezidentka v piatok zverejnila zoznam členov vlády odborníkov. Nahradí dočasne poverený kabinet Eduarda Hegera, ktorý koncom minulého týždňa požiadal prezidentku o zbavenie poverenia viesť vládu.