Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

SNS vníma vyhlásenie referenda ako skvelú správu

Na snímke predseda SNS Andrej Danko. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Podľa Andreja Danka je to jediná šanca dospieť k tomu, aby 76 poslancov mohlo v Národnej rade SR "definitívne skončiť utrpenie tých, ktorí dnes vládnu."

Bratislava 3. novembra (TASR) - Mimoparlamentná SNS vníma vyhlásenie referenda o možnosti skrátiť volebné obdobie ako skvelú správu. "Bude to obrovská skúška súdržnosti nášho národa, aby navždy skončila vláda OĽANO, Sme rodina a Za ľudí. Veríme, že ani strana Sloboda a Solidarita necukne," uviedol líder strany Andrej Danko.

Podľa Danka je to jediná šanca dospieť k tomu, aby 76 poslancov mohlo v Národnej rade SR "definitívne skončiť utrpenie tých, ktorí dnes vládnu." "Do vlády sa dostali na základe populizmu a nepripravení, 21. januára musí viac ako 50 percent voličov prísť a urobiť prvý krok k tomu, aby mohli prísť slobodné a demokratické voľby na jeseň budúceho roka," skonštatoval.

Referendum o možnosti skrátiť volebné obdobie sa uskutoční v sobotu 21. januára 2023. Termín plebiscitu oznámila vo štvrtok prezidentka SR Zuzana Čaputová. Vyzývať občanov na účasť v referende nebude, ani ich nemieni od účasti odrádzať.