Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

SNS vyzýva Šeligu, aby nezasahoval do činnosti generálneho prokurátora

Na snímke Andrej Danko, foto z archívu. Foto: TASR - Michal Svítok

Žilinka sa plánuje 11. až 13. januára v Rusku zúčastniť na oslavách 300. výročia vzniku ruskej prokuratúry. Šeliga si myslí, že Žilinka by mal plánovanú cestu do Ruska zrušiť.

Bratislava 7. januára (TASR) - Mimoparlamentná SNS vyzýva poslanca Národnej rady SR Juraja Šeligu, aby nezasahoval do činnosti generálneho prokurátora Maroša Žilinku. Informovala o tom riaditeľka kancelárie predsedu SNS Andreja Danka Zuzana Škopcová.

SNS odmieta, aby poslanec kritizoval generálneho prokurátora, ktorý je nezávislý pri svojej činnosti, za návštevu štátu. "Je zrejmé, že táto vláda je zaslepená a zbytočne sa poklonkuje Bruselu, ako aj iným západným štátom. Slovensko by malo robiť hrdú zahraničnú politiku, aby sme mali dobré vzťahy s východom aj západom," uviedla strana.

Žilinka sa plánuje 11. až 13. januára v Rusku zúčastniť na oslavách 300. výročia vzniku ruskej prokuratúry. Spolu s ním by tam mali byť aj zástupcovia 34 krajín a medzinárodných inštitúcií. Podľa medializovaných informácií má byť však Žilinka jediným z hlavných predstaviteľov prokuratúry z krajín V4, ktorý sa zúčastní na oslavách v Moskve. Šeliga si myslí, že Žilinka by mal v záujme ochrany dobrej reprezentácie Slovenska a právneho štátu svoju plánovanú cestu do Ruska zrušiť.