Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

K digitálnej miernosti cez kampaň MINIdigi pozýva eRko

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Cieľom kampane je nachádzať správnu mieru vo využívaní médií v digitálnej dobe.

Bratislava 16. mája (TASR) - Deti, mladých ľudí, triedne kolektívy i celé rodiny pozýva eRko - Hnutie kresťanských spoločenstiev detí zapojiť sa do kampane MINIdigi. Tá bude prebiehať od 24. do 30. mája. Cieľom kampane je nachádzať správnu mieru vo využívaní médií v digitálnej dobe. TASR o tom informoval koordinátor pre komunikáciu z eRko - Hnutie kresťanských spoločenstiev detí Boris Kollár.

"Pandémia nového koronavírusu nás prinútila prežívať svoje životy pred obrazovkami a monitormi viac ako inokedy. Nevyhli sa tomu ani deti a mladí, ktorých výchova a vzdelávanie prešli do online podoby. Učiť sa digitálnej miernosti sa preto ukazuje v tomto čase ako nanajvýš dôležité. Musíme vynaložiť veľa sily a energie, aby sme sa spolu s deťmi učili, že pravé vzťahy a spoločenstvá vieme najlepšie budovať mimo obrazoviek," uviedol zastupujúci predseda eRka Andrej Gejdoš. Ku kampani MINIdigi eRko pripravilo pre animátorov a učiteľov metodické materiály na sedem dní, ktoré obsahujú podnety, ako sa s deťmi rozprávať o využívaní digitálnych technológií, a zahŕňajú konkrétne výzvy, ako zmierniť ich nadmerné používanie.

Okrem toho ponúkajú mnohé aktivity a hry, vďaka ktorým deti a mladí môžu využívať čas hodnotnejšie. "Okrem materiálov pre animátorov sú pripravené na celý MINIdigi týždeň aj hodnotné námety pre rodiny, ktoré obsahujú rodinné aktivity, podnetné otázky na zdieľanie a spoločné modlitby," dodáva koordinátorka kampane Dominika Bujdáková.

Kampaň MINIdigi nadväzuje na kampaň Vypni telku, zapni seba!, ktorú eRko organizuje od roku 2001.