Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Občianske združenie Odyseus aj naďalej poskytuje svoje služby

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Jediné, čo je momentálne pozastavené, sú skupinové aktivity a sociálna asistencia na úrady, pretože aj tie majú obmedzený režim.

Bratislava 18. marca (TASR) – Občianske združenie Odyseus aj naďalej poskytuje svoje služby v nezmenenom režime. TASR o tom informovala štatutárna zástupkyňa OZ Odyseus Dominika Jašeková.

Jediné, čo je momentálne pozastavené, sú podľa nej skupinové aktivity a sociálna asistencia na úrady, pretože aj tie majú obmedzený režim. Jašeková tiež pripomenula, že sa OZ Odyseus riadi opatreniami, ktoré vydali Úrad verejného zdravotníctva SR, Ministerstvo zdravotníctva SR, ale aj Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR pre poskytovateľov sociálnych služieb.

"Už tri týždne prebieha na službách informačná kampaň o COVID-19, distribuujú sa letáky, dezinfikujú sa ruky každému klientovi a klientke, meria sa im teplota a sledujú sa ďalšie príznaky. Oddnes prebieha aj vydávanie rúšok pre ohrozené skupiny a od pondelka vydávame aj dezinfekčné gély, keďže tieto skupiny majú prístup k vode a mydlu obmedzený," uviedla Jašeková.

Čo sa týka ochranných prvkov pre zamestnancov, pracovníci používajú podľa Jašekovej rúška a latexové rukavice. "Ochranný materiál pre tím, ako aj pre klientov a klientky, hlavne rúška a dezinfekcie, máme na najbližší týždeň-dva, potom sme úplne bez tohto materiálu," priblížila Jašeková. Dodala, že OZ Odyseus aktívne pracuje na ich získaní, ale zatiaľ neúspešne.

Pripomenula tiež, že v občianskom združení rovnako vnímajú potrebu mesta, aby služby OZ poskytovalo aj naďalej, keďže okrem služieb monitoruje aj situáciu v ohrozených skupinách, akými sú ľudia bez domova, ľudia injekčne užívajúci drogy či pracujúci v pouličnom sexbiznise.

"Tieto skupiny by boli bez poskytovaných služieb ešte vo väčšom riziku, a preto sa budeme snažiť čo najdlhšie fungovať v nezmenenom režime," uzavrela Jašeková.