Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

V pondelok sa začína Národný týždeň manželstva 2021

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Témou "bezpečne v manželstve" organizátori vyzdvihujú aspekty, ktoré manželský vzťah posilňujú, a tiež upozorňujú na tie, ktoré sú pre vzťah ohrozujúce.

Bratislava 7. februára (TASR) - V pondelok 8. februára sa začína Národný týždeň manželstva (NTM) 2021. Témou "bezpečne v manželstve" organizátori vyzdvihujú aspekty, ktoré manželský vzťah posilňujú, a tiež upozorňujú na tie, ktoré sú pre vzťah ohrozujúce. TASR o tom informoval koordinátor občianskeho združenia NTM Vladimír Sochor.

"NTM je príležitosťou prehodnotiť vzťahy, naučiť sa novým zručnostiam a priniesť potrebné osvieženie. Vytrvalým opakovaním činností prispievajúcich k upevneniu vzťahu sa podarí vybudovať návyk, ktorý partnerov podrží aj v tých ťažších časoch," priblížili organizátori. Väčšina aktivít sa odohrá v on-line priestore.

Manželia sa môžu inšpirovať napríklad rozhovormi na webe NTM. Organizátori pripravili tiež program so živými prenosmi a celoslovenskú on-line hru. V predvečer Valentína, v sobotu 13. februára, je pre manželské dvojice pripravený špeciálny program s výpoveďami niekoľkých manželských dvojíc o tom, čo pre nich znamená skutočné bezpečie v ich vzťahu. Súčasťou večera budú aj úsmevné dramatizácie z manželského života a tiež priestor pre diskusiu vo dvojici.