Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

ŠOP vyhlásila grafickú súťaž pre študentov o najkrajšiu zimnú krajinu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Súťaž je určená pre študentov vo veku od 15 do 26 rokov navštevujúcich stredné a vysoké školy, ako aj základné umelecké školy.

Banská Bystrica 17. novembra (TASR) – Zimná krajina na pohľad(nicu) je názov druhého ročníka grafickej súťaže, ktorú v týchto dňoch vyhlásila Štátna ochrana prírody (ŠOP) SR. Súťaž trvá do 15. decembra a je určená pre študentov stredných a vysokých škôl.

Ako ŠOP informuje, hlavným cieľom súťaže je vnímanie zimnej tematiky v prírodnom rozmere, dôraz na prvky jej ochrany, podporenie všímavosti, záujmu a poznania o svoje najbližšie prostredie, prírodných cyklov a voľne žijúcich chránených druhov živočíchov a rastlín.

Súťaž je určená pre študentov vo veku od 15 do 26 rokov navštevujúcich stredné a vysoké školy, ako aj základné umelecké školy. Súťažiaci môžu do svoje grafické návrhy posielať do 15. decembra na adresu ŠOP SR.

Technické parametre grafického návrhu a ďalšie podmienky súťaže sú na webovej stránke ŠOP. Pri hodnotení sa bude prihliadať najmä na celkovú estetickú a výpovednú hodnotu, invenčnosť, spracovanie nápadu a využitie prvkov ochrany prírody na Slovensku. V minulom roku sa do súťaže zapojilo 100 mladých grafikov z 20 škôl.

Najlepší grafický návrh sa stane motívom vianočnej pohľadnice pre ŠOP a poputuje Slovenskom naprieč všetkými chránenými územiami.