Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Slovenský ochranný zväz autorský vyčlenil na pomoc Ukrajine 50.000 eur

Na archívnej snímke zo 5. decembra 2018 sú banovky v hodnote 10, 20 a 50 eur. Foto: TASR/DPA

Prvú časť finančných prostriedkov vo výške 25.000 eur v piatok zaslal SOZA po konzultácii s ukrajinskými partnermi priamo na špeciálny zbierkový účet Veľvyslanectva Ukrajiny v Slovenskej republike.

Bratislava 4. marca (TASR) – Slovenský ochranný zväz autorský (SOZA) poskytne 50.000 eur na humanitárnu pomoc Ukrajine. O vyčlenení čiastky zo Sociálneho a kultúrneho fondu SOZA rozhodla v piatok dozorná komisia združenia.

"Udalosti na Ukrajine sa dotkli každého z nás, členov SOZA nevynímajúc. Veríme, že vyčlenená čiastka pomôže tým, ktorí to teraz najviac potrebujú," povedal predseda Dozornej rady SOZA Matúš Jakabčic.

Prvú časť finančných prostriedkov vo výške 25.000 eur v piatok zaslal SOZA po konzultácii s ukrajinskými partnermi priamo na špeciálny zbierkový účet Veľvyslanectva Ukrajiny v Slovenskej republike. Druhá časť finančného daru v rovnakej výške je príspevkom SOZA do verejnej zbierky, ktorú ochranný zväz spustil aj pre ďalších potenciálnych prispievateľov na platforme Donio.

Súčasťou pomoci je aj spolupráca s podujatiami s názvom Koncert pre Ukrajinu, ktoré sa odohrajú na námestiach najväčších slovenských miest. SOZA na všetky koncerty určené na podporu pomoci Ukrajine poskytne 100-percentnú zľavu z autorských poplatkov.