Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Špecializovaný súd rozhoduje o väzbe desiatich zadržaných piťovcov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

Medzi zadržanými podľa mediálnych informácií je aj syn známeho slovenského veľkopodnikateľa - Ladislava R.

Bratislava 16. júna (TASR) - Špecializovaný trestný súd v Pezinku (ŠTS) pracovisko Banská Bystrica začal dnes popoludní rozhodovať o väzobnom stíhaní desiatich osôb zadržaných v rámci utorkovej (14.6.) veľkej policajnej akcie na území Bratislavy a západného Slovenska.

Malo by ísť o osoby, ktoré majú blízko k bratislavskej skupine piťovcov - v minulosti právoplatne na 16 rokov odsúdeného šéfa Juraja Ondrejčáka. Rozhodnutie ŠTS by po dnešnom výsluchu obvinených malo padnúť až v piatok 17. júna, kedy by mal sudca zároveň rozhodnúť o väzbe ďalších šiestich zadržaných. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Medzi zadržanými podľa mediálnych informácií je aj syn známeho slovenského veľkopodnikateľa - Ladislava R. advokát Martin R. Jeho meno sa objavilo v minulosti na takzvaných mafiánskych zoznamoch a v minulosti bol obžalovaný na Okresnom súde Bratislava II a následne zbavený spod obžaloby v prípade vydieranie účtovníčky svojho otca.

Policajná akcia príslušníkov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) prebiehala v utorok ráno. Podľa portálu čas.sk výnimkou nebol ani bratislavský Lamač, odkiaľ skupina dlhé roky operovala. Tam zatvorili reštauráciu Trojka spájanú so spomínaným odsúdeným bossom podsvetia Ondrejčákom, alias Piťom.

Ako prvý o prebiehajúcej akcii NAKA informoval v utorok portál Aktuality.sk. Ako polícia, tak aj Úrad špeciálnej prokuratúry bližšie informácie vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie zatiaľ neposkytol.

Tlačová konferencia Prezídia Policajného zboru (P PZ) sa však k tomuto prípadu uskutoční v budove P PZ dnes. Informácie poskytne samotný prezident Policajného zboru Tibor Gašpar. TASR o tom dnes informoval hovorca P PZ Michal Slivka.