Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Spoločná maďarská strana Aliancia má prvý snem, zvoliť majú predsedu

Na snímke sprava predseda strany SMK Krisztián Forró, predseda strany Most-Híd László Sólymos a predseda Spolupatričnosti Szabolcs Mózes, archívna snímka. Foto: TASR - Dano Veselský

Strany Most-Híd, SMK a Spolupatričnosť na svojich snemoch počas septembra odobrili zjednotenie, stanovy a ďalšie dokumenty potrebné na vznik Aliancie.

Bratislava 2. októbra (TASR) - Spoločná maďarská strana Aliancia má v sobotu svoj prvý snem, ktorý sa koná v Šamoríne. Politický subjekt vznikol zjednotením mimoparlamentných strán Most-Híd, SMK a Spolupatričnosť. Na sneme delegáti zvolia predsedu a ďalších čelných predstaviteľov spoločnej strany.

Alianciu už zaregistrovalo aj ministerstvo vnútra, podľa registra politických strán vznikla premenovaním Spolupatričnosti. "Členovia zakladajúcich subjektov sa stali podľa zákona členmi Aliancie a pokračujú svoju činnosť v jednej z troch platforiem zjednotenej strany," uviedlo pre TASR tlačové oddelenie Aliancie.

Strany Most-Híd, SMK a Spolupatričnosť na svojich snemoch počas septembra odobrili zjednotenie, stanovy a ďalšie dokumenty potrebné na vznik Aliancie. Strany majú v rámci Aliancie fungovať formou platforiem.